Májusi energiahatékonysági üzleti reggeli KKV-k részére

Májusi energiahatékonysági üzleti reggeli KKV-k részére

Folytatódott a START2ACT energiahatékonysági üzleti reggelik sorozata. Május 17-én a MagNet Közösségi Ház adott otthont az eseménynek, ahol a jelen levő vállalkozók megismerhették az vállati energiaenergiahatékonyság egyes kiemelt szempontjait, amellyel maguk is sikeresebbé válhatnak.

Az esemény elején a Magyar Energiahatékonysági Intézet ügyvezető igazgatója, Szalai Gabriella adott átfogó képet a hazai energiagazdálkodásról kiemelve ebben a KKV-k szerepét és belehelyezve őket az energiahatékonysági Európai Uniós keretrendszerbe, amelynek fontos részei az ösztönző támogatások akár Széchenyi 2020, akár az újonnan megjelenő lehetőség TAO lehetőség. A kormányzat szándéka, hogy a társasági adókedvezmény segítségével is motiválja a vállalkozásokat, hogy befektessenek a legtisztább energiába, az energiahatékonyságba.

 

 

Ezt követően az MagNet Közösségi Bank és MagNet Közösségi Ház nevében, Lakatos Barbara szakmai titkár mutatta be a házigazda értékalapú banki koncepcióján alapuló működését, amelyben az energiahatékonyság, a pénzügyekkel, erőforrásokkal való átlátható, takarékos bánásmód kiemelt szerepet játszik.

A START2ACT prezentációjában a résztvevők megismerhették, milyen előnyökkel jár egy vállalkozás számára, ha elhatározza, hogy az energiahatékonyság útjára lép. Ez az energiahatékony irodai berendezések használatán túl egyéb, a vállalati tudatosságot, értékeket és marketing lehetőségeket is magába rejt. Az előadások során nagy hangsúlyt kapott az energiafogyasztás tudatosítása, annak a mérése. Ezen túl az energiafogyasztás szabályozása és az azzal kapcsolatos irodai magatartás jelent kiaknázatlan potenciált, amelyből a fűtés és világítás területéről több eset bemutatásra került.

Az ismert ISO szabványon vagy EMAS rendeleten túl, az önkéntes fenntarthatósági, energiahatékonysági vállalások egy jó példáját, a GREENWILL kezdeményezését ismerhették meg a résztvevők Horváth Dóra segítségével.

 

 

A START2ACT projekt további hazai tevékenységének bemutatása több vállalatvezető érdeklődését felkeltette, akik már a helyszínen kifejezték, hogy részt kívánnak venni a hamarosan induló energiahatékonysági versenyben, valamint szívesen igény bevennék a START2ACT ingyenes helyszíni képzéseket, amelyek segítenek az energiahatékonysági potenciál kiaknázásában a vállalatoknak.

A következő üzleti reggeli már szervezés alatt van. Kérjük, kövessétek a weboldalt a hamarosan megjelenő részletekért.

Tip of the day
Energy is money: if energy becomes more expensive and theyield stays constant, you have to change something to do better.

Was it useful?