Szakértői találkozó a lehető legjobb START2ACT képzésért

2017-ben fognak elindulni a START2ACT ingyenes oktatási programjai. A minél hatékonyabb megvalósítás érdekében partnereink különböző eseményeken vesznek részt – itt olvashatsz a legfrissebb találkozóról.

2016 Szeptember 29-én került megrendezésre a CentERdata által egy szakértőtalálkozó. A találkozó célja a tréningek és a KKV-knak és startupoknak szóló mentorálási programok hatékony felépítésének kidolgozása volt. Különböző egyetemekről érkezett szakértők, szakmabeliek és inkubátorok voltak jelen a továbbképzésen. A szakértők különböző szakmai háttérel rendelkeztek a fogyasztói pszichológia, a viselkedési közgazdaságtan, az energia, az ösztökélés (nudging) területétől kezdve a vállalkozói szektorig.

Az ülés a következő három téma köré épült:

  • Hogyan tudjuk biztosítani, hogy a KKV-s és startupok figyelembe vegyék az energiahatékonyság rövidtávú döntéseken alapuló, de hosszú távra nyúló következményeit?
  • Hogyan tudjuk motiválni a KKV-kat és startupokat az energiatakarékos magatartásra?
  • Hogyan növeljük a tudatosságot a startupok és KKV-k körében?


A megvitatást követően világossá vált, hogy a mentorálási és tréningülések tartalmát lehetőleg a résztvevő startupok és KKV-k igényeire és üzleti elképzeléseire kell szabni. Mivel számos startup és KKV küzd a túlélésért, ezért azok csak abban az esetben fognak energiahatékony lépéseket tenni, ha azok minimális többleterőfeszítéssel járnak. Ilyen például, ha már létező, rendelkezésre álló információs csomagokra, alkalmazásokra és tesztekre támaszkodhatnak. Ezenkívül a legtöbb alkalmazott nincs tudatában az ökológiai lábnyomának. Fontos lenne rávilágítani tevékenységeik hatására: megfelelően viselkednek? Milyen területeken tudnának még javítani? A következő hónapokban a START2ACT partnerek ennek szellemében fogják továbbfejleszteni a tréningek és mentorálási programok anyagát.

 

Tip of the day
When you intend to purchase new appliances, think not only of the purchase price, but also of the cost of operating. The second one is to be paid for the next 10-20 years.

Was it useful?