START2ACT az InnoEnergy PowerUp! startup verseny döntőjén

START2ACT az InnoEnergy PowerUp! startup verseny döntőjén

A START2ACT ezúttal az InnoEnergy start-up versenyére, a Millenáris Parkban megrendezésre kerülő PowerUp! Magyarországi döntőjére látogatott el 2017. október 17-én, hogy a vállalati energiahatékonysággal kapcsolatos startup mentorálási programunkat bemutassuk, valamint további együttműködő partnereket találjunk annak további sikeres hazai megvalósításához. A résztvevők már a rendezvényen feliratkozhattak az ingyenes energiahatékonysági startup mentorálási programunkra, valamint KKV-k számára tartott helyszíni tréningjeinkre. Ha téged is érdekel ingyenes szolgáltatásunk, jelentkezz az info@start2act.eu-n.

Az esemény Dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési  és Innovációs Hivatal elnöke,valamint Antonio Fysekidis, az InnoEnergy EIT képviselőjének megnyitó beszédével kezdődött. Ezután Winkler Zsolt, a MOL HUB inkubátor igazgatója ismertette startup mentorálási programjukat, majd Kovács Zsolt, az EH Invest vezérigazgatója mutatta be a Startup Campus Budapestet.

Ezek után került sor a rendezvény fő eseményére, a startup versenyre. A verseny célja, hogy olyan startupokat támogasson, amelyek innovatív megoldást kínálnak különböző energetikai, illetve fenntarthatósági problémákra. A rendezvényen 9 startup kapott lehetőséget arra, hogy 4 percben bemutassa a kidolgozott projektjét és meggyőzze a zsűrit, valamint a befektetőket az ötletük innovativitásáról és a termékben/szolgáltatásban rejlő üzleti lehetőségekről.A győztes startup díja többek között a PowerUp! döntőjében való részvétel, amely 2017 novemberében kerül megrendezésre Budapesten.

A prezentációkban minden előadó ismertette, mitől különleges és innovatív az ötletük, milyen üzleti potenciállal rendelkezik, valamint milyen módon és mennyiben szolgálja a fenntarthatóság elérését. A győztes startup, a HeatVentors egy olyan hőtároló fejlesztésén dolgozik, ami különleges technológiájának köszönhetően nemcsak energiahatékonyabb (így költséghatékonyabb is), hanem a hagyományos hőtárolóknál 90%-kal kevesebb helyet igényel.

A második díjat elnyerő Platio főleg újrahasznosított anyagokból készült, energiatermelő burkolatot dob piacra. Az okosjárda eltárolja a napsütéses órákban megtermelt elektromos áramot, ami ezután különböző elektromos eszközök (pl. közvilágítás, közlekedési irányítás) energiaellátására alkalmas. 

A harmadik helyezett DimTech egy intelligens szabályozási eljárást hozott létre, ami a közvilágítási és az épületen belüli lámpák áramfogyasztásának rádiófrekvenciás jelekkel történő hatékony szabályzására alkalmas.

A START2ACT projekt elkötelezetten segíti a mindenféle üzleti szektorban aktív vállalkozásokat abban, hogy megismerjék és használhassák a legkorszerűbb, startupok és innovatív vállalatok által kifejlesztett zöld termékeket és szolgáltatásokat.

A START2ACT projekt keretében ezért várjuk azon vállalkozások, startupok jelentkezését, amelyek valamilyen energiahatékonysági termékkel vagy szolgáltatással rendelkeznek, és amelyek szívesen bemutatnák ezen innovációjukat a közeljövőben tartandó képzéseinken vagy online felületeinken 10 európai országot felölelő célközönségünk előtt.

Ha felkeltette érdeklődésedet ez a lehetőség, akkor várjuk jelentkezésed az info@start2act.eu-n.

 

Kövesd a START2ACT hazai történéseit, legfrissebb információkat és energiahatékonysági segédleteket a hu.start2act.eu weboldalon és az új facebook oldalunkon találhatsz.

Kíváncsi vagy, hogy a többi 10 országban, milyen energiahatékonysági gyakorlatot követnek a startupok és a fiatal KKV-k?

Kövesd a START2ACT közösségi média-felületeit (Twitter, Facebook, LinkedIn) és a start2act.eu weboldalt.

 

Tudj meg többet a vállalati energiahatékonyságról!

Vegyél részt az energiahatékonysági versenyünkön és mutasd meg, Te miként bánsz tudatosan az energiával!

Fedezd fel a START2ACT energiahatékonysági tudásbázisát és indulj el az energiatudatos vállalkozások útján!

Tanuld meg a legjobb irodai energiahatékonysági gyakorlatokat a START2ACT e-learning segítségével! Hamarosan az angol nyelven túl magyarul is elérhető lesz.

Tip of the day
When you intend to purchase new appliances, think not only of the purchase price, but also of the cost of operating. The second one is to be paid for the next 10-20 years.

Was it useful?